Odličan početak 2022. sezone

U subotu 26. ožujka je, kao i prema svim najavama, na suncu okupanom igralištu kraj Drave odigran 1. turnir grupe sjever Hrvatske Flag Football Lige. Domaći osječki Topovi su ugostili Zagreb Patriotse, Bjelovar Greenhornse i Kočevje Wild Hogse.

Na tradicionalno kvalitetnom i zanimljivo uređenom terenu su odigrane 4 utakmice, uz izlazak igrača kroz dimne bombe i baklje, puštanje odlične glazbe i komentiranje poznatog osječkog event voditelja i novinara Marin Bilandžića, sve je to popratila, za prilike ovog sporta, mnogobrojna Osječka publika koja je mogla uživati u napetim i atraktivnim utakmicama i besplatnom sponzorskom piću domaćina.

Rezultati utakmica su:
Osijek 34 – 7 Zagreb
Bjelovar 24 – 38 Kočevje
Osijek 41 – 13 Bjelovar
Kočevje 34 – 25 Zagreb

Tako je u grupi Sjever trenutni poredak:
Rb. | Tim | Pobjeda | Poraz | Zabijeni/Primljeni poeni
1. Osijek  2W  0L  75/20
2. Kočevje  2W  0L  72/49
3. Zagreb  0W  2L  32/68
4. Bjelovar  0W  2L  37/79

Za viđenje raspleta turnira je upitan trener napada Cannonsa Matej Milohnoja:

Kako ste zadovoljni turnirom?

Kao što smo u najavi turnira naglašavali, nakon što su rezultati kroz zadnje dvije godine počeli stagnirati odlučili smo skupiti glave i krenuti više-manje ispočetka – novi koncept i nova strategija. Natruhe toga su se vidjele već u jesen prošle sezone kad smo osvojili prvi Hrvatski kup, a od onda smo samo imali još vremena da sve ideje razradimo i uigramo. Subotnji rezultati su kulminacija tog rada, pa iako je bilo stvari koje se svakako mogu i hoće poboljšati, kad se podvuče crta mogu reći da sam iznimno zadovoljan.

Izdvajate li koga od Topova kao ključnog igrača?

Ne bih nikoga od igrača isticao, već bih naglasio izuzetno jak kolektiv koji praktički nema izraženu slabu točku – mlađi dečki su došli na svoje, te sada svima pariraju fizički i taktički, dok nekolicina starijih još uvijek može fizički ispuniti zahtjeve, s tim da istovremeno ulijeva prijeko potrebnu dozu iskustva i sigurnosti kad se utakmica lomi. Zbog toga što nemamo izraženog nositelja igre, protivnici nam nisu u mogućnosti oduzeti „najjače oružje“ te nas na taj način neutralizirati, a zato smo, po mom mišljenju, jako opasni.

Kakav dojam je ostavila konkurencija?

Vrlo dobar! Upravo su oni, odnosno njihova dobra igra kroz prethodne sezone, bila razlog za naše promjene i zaokret u paradigmi. Konačni rezultati se možda čine jednostrani ali utakmice su se igrale do zadnjih minuta bez popuštanja, jer nam oni to nisu dozvolili. Dobra, jaka konkurencija je uvijek dobrodošla jer nas tjera da sami postajemo bolji, te se veselim novim utakmicama i novim iskustvima.

Kako vidite rasplitanje ostatka sezone?

Mislim da smo sa ove dvije utakmice poslali poruku cijeloj ligi. Neki su možda mislili da su naše prethodne izjave o pucanju na najviše pozicije bile preuveličane, ali nakon ovoga vjerujem da smo svima došli na radar. Samim time veći će fokus biti na nama i vjerujem da će nam protivnici biti posebno motivirani, no ako mi odigramo kako znamo i možemo, ne sumnjam da će i rezultati doći, a tko zna, možda u Osijek konačno stigne i zlato.