Sljedeći zadatak – Adria Bowl

Sljedeći  zadatak osječkim Topovima je „Adria Bowl“ u Rovinju.

Adria Bowl je međunarodni turnir koji su pod pokroviteljstvom Hrvatskog Saveza Američkog Nogometa organizirali splitski Morski vukovi, a održat će se za Uskršnji vikend 16. i 17. travnja.

Nazočit će 20 klubova iz cijele Europe: Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Švicarske, Češke, Njemačke, Ukrajine, Nizozemske, Francuske i Danske, te će se konkurencija podijeljena u 4 grupe i svaka po 5 timova boriti za ”trozubac”. Topovi su po ždrijebu smješteni u grupu A gdje su još Refoli Trieste (Italija), Ljubljana Frogs (Slovenija), Inđija Indijans (Srbija) i Pribram Bobcats (Češka).

Naime, Topovima ovo neće biti prvo međunarodno iskustvo jer su davne 2013. i 2014. sudjelovali na Pannonian Bowlu u Belom Manastiru (flag), 2014. na Arena Bowlu u Szekszardu u Mađarskoj (tackle) i 2019. na Memorijalnom turniru u Bečeju u Srbiji (flag), ali će zasigurno ovo biti najveće međunarodno natjecanje na kojem su do sada sudjelovali. Sve ekipe će biti smještene u Rovinju u Amarin Resortu – velikom i vrhunskom hotelskom kompleksu, gdje će se u blizini u 2 dana na 4 flag football terena igrati pregršt utakmica .

Prvi dan, u subotu, igraju se tri utakmice, dok se četvrta – posljednja utakmica grupnog dijela igra u nedjelju. Najbolje dvije ekipe grupe prolaze dalje, križaju se s ostalim grupama a dalje se eliminacijskim sistemom smanjuje broj najboljih.

Topovi na ovom turniru vide priliku za osjetiti međunarodne utakmice u ”rukama i nogama”, izvježbati playbook za primarno natjecanje Hrvatske Flag Football Lige (sljedeći turnir je vikend poslije, 23.04. u Zagrebu) i svakako još više učvrstiti vezu jezgre igrača koja se zadržala već nekoliko sezona. Imperativa za rezultat nema, ali Topovi sigurno imaju što za pokazati na ovom velikom sportskom football događaju u Hrvatskoj ali i Europi.