Dvije utakmice, dva lica Topova

U Zagrebu je 23.04.2022. održan drugi po redu turnir Hrvatske Flag Football Lige u grupi sjever. Za razliku od dvije pobjede sa otvaranja na domaćem turniru, Cannonsi su se iz Zagreba vratili sa polovičnim plijenom. Ostvarena je pobjeda protiv Slovenske ekipe Kočevje Wild Hogsa od 31-7, te je ubilježen prvi ovosezonski poraz od domaćih Patriotsa u izuzetno gustoj i obrambeno nastrojenoj utakmici gdje je ukupno postignut samo jedan touchdown – konačni rezultat je bio 6-0 za Zagrepčane. Već po običaju, kratke izjave su dali treneri Matej Milohnoja i Marin Ljubas.

„Nakon odlične predstave na prvom turniru puni optimizma i visokih očekivanja smo pristupili turniru u Zagrebu. Tu treba istaknuti da smo prvu utakmicu pobijedili, što je dodatno potpirilo vatru i lako moguće da smo, barem nesvjesno, podcijenili Patriotse koji u tom trenutku nisu imali ni jednu pobjedu u tri odigrane utakmice. Uslijedilo je prizemljenje – oni su kaznili našu jedinu obrambenu grešku na utakmici, a nama nisu ponudili ništa. Ovo samo dokazuje koliko su male razlike među ekipama ove sezone.“ – rekao je Matej Milohnoja.

Nadovezao se Marin Ljubas – „Nažalost na turnir nismo uspjeli doći u punom sastavu, zbog ozljeda i neodgodivih obaveza nekolicine igrača što je i realnost na ovoj razini natjecanja. To je sigurno utjecalo na naše izdanje iz druge utakmice kada su noge već postajale malo teže. Iz svakog poraza se uči, pa smo tako naučili i iz ovoga, te sa novim elanom idemo dalje u nove pobjede.“

Unatoč dvije različite utakmice i prikazana dva lica Topova, vrijedi napomenuti kako je obrana ponovo odradila vrhunski posao te je u dvije utakmice primila samo 2 touchdowna i 1 point after touchdown (ukupno 13 poena).

Spomenute nove pobjede su moguće već predstojećeg vikenda kada Topovi putuju na prvi međudivizijski turnir u Bjelovar gdje će igrati protiv ekipe iz divizije jug, po ždrijebu određenim Split Sea wolvesima. Kako je poznato, Splićani su prvaci Hrvatske unazad nekoliko godina i zasigurno će biti velika motivacija igrati protiv njih. Morski vukovi u Bjelovar dolaze sa omjerom 3 pobjede i 1 izgubljena utakmica što svakako pokazuje da nisu nepobjedivi, ali oprez i maksimalan angažman svakog igrača svakako mora biti u fokusu. Topovi imaju još nekoliko treninga do utakmice koji će iskoristiti za brušenje detalja, pripremanje strategije i analiziranje protivnika što će, nadamo se, uroditi plodom.