Hrvatski Football Festival u Bjelovaru

Nastavlja se organizacija Hrvatskog Football Festivala pod okriljem Hrvatskog Saveza Američkog Nogometa u jesenskom terminu između Flag Football sezone. Ove godine će domaćinstvo pripasti Bjelovar Greenhornsima koji će na novom Gradskom stadionu ugostiti sve timove američkog nogometa u Hrvata.

Naime, oba dana vikenda 5. i 6. studenog su rezervirana za football gdje će na jednom mjestu biti domaćini Bjelovar Greenhornsi, Zagreb Patriotsi, Split Sea wolvesi, Dubrovnik Sharksi, Karlovac Dukesi i osječki Cannonsi.

U subotu je na rasporedu reprezentativni kamp, odnosno prvo okupljanje flag football reprezentacije nakon bronca na Balkan Bowlu u Somboru u Srbiji 2018. godine. Prvi je ovo u nizu kampova koji će, nadamo se, približiti Hrvatsku prema Olimpijskim igrama 2028. godine, o čemu smo već izvijestili medije.

Nedjelja je dan za klupsko natjecanje, odnosno za Hrvatski Flag Football Kup – jednodnevni turnir u seniorskom uzrastu, te za juniorsku U16 utakmicu između Dubrovnika i Zagreba. Vrijedi napomenuti kako su Topovi prošle godine na prvom izdanju Kupa osvojili zlato, te odlaze u Bjelovar kao branitelji naslova.

Pored igračkih obaveza, održat će se i razni sastanci unutar Saveza, trenerske klinike te brojne edukacije koje će objediniti sva djelovanja klubova u Hrvatskoj te ih usmjeriti prema istom cilju – prema napretku američkog nogometa u Hrvatskoj.