Hrvatski Football Festival 2022.

Proteklog vikenda Osijek Cannonsi su sudjelovali na drugom po redu Hrvatskom Football Festivalu koji se ove godine održao u Bjelovaru. U sklopu dvodnevnog događaja odrađen je kamp reprezentacije u subotu, te flag football kup u nedjelju.

Reprezentativni kamp održan u subotu je prvi takve vrste još od 2018. kad je reprezentacija zadnji puta bila na okupu, te je kao takav dočekan sa velikim iščekivanjem svih sudionika. Cilj je bio okupiti na jednom mjestu sve igrače i trenere iz Hrvatske kako bi se izdvojili oni najbolji koji će u budućnosti predstavljati našu zemlju.

Kao ključne godine projekta reprezentacije je kratkoročno izdvojena predstojeća 2023. kad se održava Europsko prvenstvo u Irskoj, te dugoročno, kao ultimativni cilj Olimpijske igre u Los Angelesu 2028. Tokom subote su održana dva treninga koja su iznjedrila širi reprezentativni popis, a sa ponosom možemo reći da su se na njemu našla i četiri igrača Osijeka, svi kao igrači napada – Toni Altavilla, Leon Čeferin, Petar Pavan i Borna Skala. Kako vrijeme bude odmicalo, u planu je održavanje još kampova na kojem će izabrani moći potvrditi svoj status, a drugi se izboriti za njega.

Cijeli događaj je zapravo predstavljao inauguralni korak na dugačkom putu afirmacije hrvatskog flag footballa na reprezentativnom nivou. Svakako nas pratite za informacije o budućim sličnim događajima.

Za razliku od prvog dana koju je protekao u zajedničkom druženju, treniranju i građenju kemije, fokus drugog dana je bio na međusobnom natjecanju. Kao branitelji naslova prvog izdanja kupa prošle godine Cannonsi su otišli u Bjelovar sa visokim očekivanjima, unatoč odlascima nekih ključnih igrača nakon završetka prošle sezone.

Početak turnira je dao nagovijestiti dobre stvari nakon teške, u zadnjim sekundama izborene pobjede protiv Dubrovnik Sharksa. Nažalost, pozitivan rezultat je ostao u sjeni ozljede nekih igrača koji je skratio ionako već usku rotaciju, što je rezultiralo tijesnim porazom od Zagreb Patriotsa, tradicionalno neugodnih protivnika. Uslijed poraza, ždrijeb je Osječane u polufinalu još jednom spojio sa Sharksima, koji su u ekspresnom uzvratu pokazali više, te ostvarili pobjedu, a na kraju i otišli do kraja, te pobjedom nad Dukesima iz Karlovca i osvojili cijeli turnir.

Osijek Cannonsima sad preostaju pripreme za proljeće kada ponovo kreće novo izdanje prvenstva hrvatske u kojem će braniti prošlogodišnje treće mjesto, te težiti još boljem rezultatu. Za sve buduće aktivnosti kluba kako na terenu tako i van njega obavezno pratite naš Facebook i Instagram, te web stranicu.