Završetak uspješne 2022. godine

2022. je bila izuzetno uspješna godina za Osijek Cannonse. Nakon dugačke 4 godine prvenstveno odličje se ponovo vratilo u Osijek, bilo je izleta na međunarodnoj sceni, da bi godinu završili kampom reprezentacije. No krenimo redom.

Najveći uspjeh unazad zadnjih nekoliko sezona je ostvaren u Dubrovniku, gdje je osvojena bronca na završnom turniru HFFL-a. Osječani su se tamo plasirali sa najboljim omjerom u svojoj povijesti (7-2), što je bilo i dovoljno za prvu poziciju u diviziji sjever. Na završnom turniru su iskusni Splićani, inače novi-stari prvaci, ipak pokazali rutinu te u polufinalu svladali Osječane, koji na kraju dolaze do trećeg mjesta pobjedom protiv Bjelovara. Ovim uspjehom je ujedno i kompletirana vitrina u kojoj je jedino odličje falilo upravo iz flag footballa (u seniorskoj prvenstvenoj konkurenciji) – prethodna odličja su već osvojena u tackle verziji i juniorskoj konkurenciji flag footballa.

U pauzi između turnira hrvatske lige se ugurao i međunarodni turnir Adria Bowl održan u Rovinju tokom travnja na kojem su Cannonsi imali prilike odmjeriti snage sa renomiranim ekipama iz regije. Iako to konačni omjer ne pokazuje, Osječani su ostavili dobar dojam, te odigrali nekoliko napetih utakmica gdje se do samog kraja nije znao pobjednik. Nažalost, u ključnim trenucima je manjak iskustva naplaćen u propuštenim prilikama, tako da se skupinu ipak nije uspjelo proći.

U studenom je, za kraj sezone, u Bjelovaru održana dvodnevna manifestacija „Hrvatski Football Festival“. Kroz dva dana je održan kamp reprezentacije i drugi po redu Kup Hrvatske.

Na reprezentativnom kampu se okupilo sve najbolje što američki nogomet u Hrvatskoj ima, te sa ponosom možemo reći da su se na širem reprezentativnom popisu našla i četiri igrača Cannonsa. To je istovremeno pokazatelj dobrog posla koji se u klubu obavlja, nagrada izabranim igračima za odlično odigranu sezonu i primjer ostalima u kojem smjeru da idu ubuduće.

Drugog dana festivala je održan Kup Hrvatske gdje su Osječani branili prošlogodišnji naslov. Nažalost, porazom od Dubrovnika (kasnijeg pobjednika) u polufinalu, propuštena je prilika savršenog zaokruživanja 2022. sezone.

Kraj godine je Klub zaključio sa prezentacijama u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek, gdje su predstavljeni aktivnosti, uspjesi i ciljevi Cannonsa te je upućen poziv mladim budućim igračima.

Topovi su trenutno na zimskoj pauzi, no već 9. siječnja kreću sa pripremama za nove izazove i pobjede. Ako želite biti dio njihovog puta svakako nas pratite na svim društvenim mrežama: Facebooku, Instagramu, Tik-Toku i ovoj web stranici.