FLAG FOOTBALL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA LA28!

Povijesna prilika: Flag Football na Olimpijskim Igrama LA28!

Dragi ljubitelji američkog nogometa i sporta, s ponosom objavljujemo povijesnu vijest: Flag football, dinamična inačica američkog nogometa, službeno je postala olimpijska disciplina za Olimpijske igre 2028. godine u Los Angelesu (LA28). Ovo je trenutak koji će zauvijek promijeniti tijek razvijanja američkog nogometa i sportskog natjecanja u ovom sportu pred najvećom svjetskom pozornicom.

Veliko Dostignuće za Flag Football i Prilika za Američki Nogomet u Hrvatskoj

Ova odluka Međunarodnog olimpijskog odbora ima ogroman utjecaj na sve klubove i Saveze u svijetu, pa tako i Hrvatski Savez Američkog Nogometa i klubove unutar njega. Promoviranje, širenje i igranje footballa je urodilo plodom jer danas na međunarodnoj razini flag football igra 20 milijuna ljudi u više od 100 zemalja, pa se ovakve brojke ne mogu ignorirati.

Flag football: brza, dinamična i svima dostupna inačica američkog nogometa, stekao je značajnu popularnost u svijetu zadnjih nekoliko godina – a pogotovo nakon što je NFL na svom Pro Bowlu (event prije velikog finala – Super Bowla) prošle sezone odlučio organizirati flag football turnir za najbolje igrače svih klubova.

Što Ovo Znači za Topove Osijek?

Topovi Osijek, naš klub američkog nogometa, pripremaju se za ovu povijesnu priliku. Olimpijske igre u LA28 otvaraju vrata nove ere. Naši igrači, treneri i cijeli tim predano rade kako bi se pripremili za izazove koji dolaze, a jedan od prvih koraka je i prelazak na Gradski Vrt gdje su uvjeti infrastrukture postali još kvalitetniji i pristupačniji.

Hrvatski Savez Američkog Nogometa

Hrvatski Savez Američkog Nogometa je ključni igrač u ovom trenutku. Naš Savez podržava razvoj flag footballa i američkog nogometa u Hrvatskoj, a olimpijska uključenost pruža nam priliku da šire promoviramo naš sport i privučemo nove generacije sportaša, te da se kroz državne i regionalne institucije financijski osnažimo na zajedničkom putu.

Zajedno na Putu do LA28

Olimpijske igre 2028. u Los Angelesu donose uzbuđenje, strast i priliku za Hrvatske igrače da se pokažu svijetu, kao što su to brojni drugi sportaši ostvarivali. Svi mi: igrači, treneri, navijači i ljubitelji sporta – moramo zajedno raditi kako bismo iskoristili ovu jedinstvenu priliku. Radujemo se suradnji s našim partnerima, sponzorima, klubovima i svim zaljubljenicima američkog nogometa kako bismo ostvarili svoje olimpijske snove.

Hrvatski flag football koji je aktualan od 2008. godine ide prema svijetloj budućnosti, a Olimpijske igre 2028. označavaju početak nečeg posebnog. Budimo ponosni na sve što smo postigli do sada i radimo zajedno kako bismo postigli još veće uspjehe na svjetskoj razini.

Pridružite nam se na putu prema #LA28.