Preskočena posljednja prepreka, plasirani u playoff

Cannonsi su 4. lipnja sudjelovali na zadnjem turniru regularnog dijela sezone u Bjelovaru. Za potvrdu prvog mjesta u diviziji trebala im je jedna pobjeda iz dvije utakmice, a to je ostvareno i prije nego što se bacila prva lopta, zato jer je, nažalost, ekipa Wild Hogs iz Slovenije bila onemogućena prisustvovati. Samim time su Cannonsi imali za odigrati samo utakmicu protiv domaćina iz Bjelovara u kojoj su upisali još jednu pobjedu završivši regularni dio sezone sa omjerom 7-2.

Bila je ovo još jedna u nizu obrambeno tvrdih utakmica koje su Osječani ove godine odigrali – na poluvremenu je rezultat bio 6-7 za goste. Nakon pauze se pak krenulo žustro, te se u iduća dva napada rezultat izjednačio na 13-13, što se nije mijenjalo do pred sam kraj. U zadnjih pet minuta, obrana Cannonsa još jednom pokazuje kvalitetu, te omogućuje mirno privođenje utakmice kraju. Prvo sa obrambenim TD-om, a zatim i safetyem koji vrijedi dva boda koji je postavio konačni rezultat. Do kraja utakmice se Bjelovar pokušao vratiti, ali bezuspješno. Ekipa iz Bjelovara vjerojatno neće previše žaliti za ovim porazom, jer su se, uz Osječane, i oni plasirali u završnicu.

Nakon turnira izjave su dali treneri.

„Još jedna tvrda utakmica, tko zna koja već ove godine, sa atipično malo poena kad govorimo o flag footballu. Kroz cijelu godinu nam je obrana najveća snaga, a drago mi je reći da smo na ovom turniru imali priliku i testirati širinu ekipe zbog nekih izostanka. Time smo saznali da i igrači koju su dobili manje prilike tokom sezone imaju štošta za pokazati. Sada kompletni fokus prebacujemo na predstojeći završni turnir za koji ćemo se posebno posvetiti detaljima koji će biti ključni u tim, sigurni smo, gustim utakmicama. Idemo sa velikim očekivanjima, kao što smo i najavljivali cijele sezone, a ultimativni cilj nam je, naravno, vraćanje u Osijek sa peharom.“ – izjavio je Matej Milohnoja.

„Bila je ovo sezona sa usponima i padovima, ali kroz cijelu godinu smo pokazali konzistentnost koja nas je dovela do prve pozicije u diviziji, te prilike da ozbiljno konkuriramo za naslov. Na završnicu u Dubrovnik idemo svjesni da će biti izuzetno teško, između preostalih ekipa nema puno nepoznanica ni u kadru, ni u načinu igre, tako da će odlučivati nijanse. Istovremeno smo uvjereni da, obzirom na izjednačenost ekipa, imamo izvrsnu priliku otići do kraja ako odigramo onako kako znamo i možemo.“ – dodao je Marin Ljubas.

Inače, završni turnir ovogodišnjeg HFFL-a će se održati u Dubrovniku 18.6. Na njemu će sudjelovati domaći Dubrovnik Sharks i Split Sea Wolves iz divizije jug, te Bjelovar Greenhorns i Osijek Cannons iz divizije sjever. Sudeći po ostalim ovogodišnjim okršajima sudionika čeka nas jedan od najuzbudljivijih završnih turnira u posljednjih nekoliko godina. Za sve ove koji su u prilici pogledati uživo, nema bolje preporuke – vidimo se u Dubrovniku!