Bronca za Topove!

Protekli vikend, 18. lipnja je održana završnica HFFL-a za sezonu 2022. Novi-stari prvak su Split Seawolves, Dubrovnik Sharks su završili drugi, dok su Osijek Cannonsi osvojili treće mjesto. U polufinalnim utakmicama, ždrijeb je Osječanima donio susret sa Splićanima, koje su ove sezone već dobili.

Utakmica je počela gusto i na poluvrijeme su Cannonsi otišli sa vrlo dostižnim zaostatkom (12-19 za Split). Nažalost, u drugom poluvremenu je utakmica tekla u samo jednom smjeru, pa iako konačni rezultat možda nije u potpunosti preslika događaja na terenu, Splićani nisu ostavili puno prostora za iznenađenja. U drugoj polufinalnoj utakmici Dubrovčani pobjeđuju Bjelovarčane sa 54-20 i time se plasiraju u finale.

Pobjeda u utakmici za treće mjesto je odraz karaktera Cannonsa, jer su se morali ekspresno regrupirati – razigravanje za treće mjesto je uslijedilo svega 15 minuta nakon polufinala. Od početka su Osječani nametnuli svoj tempo, nešto što je karakteristika ove ekipe kroz sezonu, te poveli sa 13-6, što je bio i rezultat na poluvremenu a i duboko u nastavku. Desetak minuta prije kraja sjajnom obrambenom akcijom koja je rezultirala presječenom loptom i obrambenim polaganjem utakmica je konačno prelomljena i mirno privedena kraju konačnim rezultatom 33-13.

Nakon utakmice za treće mjesto, svi su mogli uživati u jednoj od najuzbudljivijih utakmica ikad odigranih u sklopu HFFL-a. Do izuzetno teške pobijede je došao Split nad Dubrovnikom sa rezultatom 33-32 nakon nekoliko produžetaka. Finale je tako bilo logični završetak jedne iznimno kvalitetne i uzbudljive sezone.

Posljednji puta ove sezone došli smo i do izjava trenera koji su se osvrnuli na završnicu, cijelu sezonu i planove za budućnost:

„Kada se sve zbroji i oduzme, bilo bi nepravedno govoriti o protekloj sezoni kao neuspješnoj. Postavili smo si najviše ciljeve, koje nažalost nismo uspjeli ostvariti, ali smo ujedno napravili ogromne korake naprijed i pokazali da sada možemo ravnopravno igrati protiv ekipa koje su već godinama nositelji kvalitete. Svakako ostaje žal za propuštenom prilikom da odemo tu jednu stepenicu više, jer smatram da protiv Splita nismo odigrali najbolje što možemo i kako smo znali igrati tokom regularnog dijela sezone. Najveća razlika je bila u iskustvu za velike trenutke koje oni imaju u izobilju, a mi tek skupljamo. To iskustvo vodi do toga da se određene stvari na terenu rade rutinski, što se pokazalo kritično u ovoj situaciji. Ipak, vjerujem da naše vrijeme tek dolazi, a ova sezona je bila tek uvertira u ono za što smo spremni.“ – rekao je Matej Milohnoja.

„Nakon nekoliko godina stagnacije vratili smo se tamo gdje vjerujemo da pripadamo – u vrh američkog nogometa u Hrvatskoj. Koliko god se ova sezona pokazala uspješnom, pokazala nam je i gdje imamo prostora za napredak. Predstoji nam dugo toplo ljeto gdje ćemo se prvo malo odmoriti, a onda se fokusirati na analize, pregledati utakmice, usuglasiti strategije i taktike, te, u konačnici, početi sa pripremama za iduće aktivnosti koje nam predstoje na jesen. Radit ćemo, naravno, i na regrutaciji koja bi nam trebala dodatno osnažiti igrački kadar na temelju čega ćemo i sljedeće sezone imati najviše ciljeve.“ – osvrt je Marina Ljubasa.

Ovim izvještajem spuštamo zastor na sezonu HFFL-a za 2022. no svakako nas pratite i dalje kako biste bili informirani o svim aktivnostima koje ekipa iz Osijek Cannonsa planira u budućnosti.