Najava sezone HFFL-a 2022.

Stiže nam proljeće a sa njime nam stiže nova sezona Hrvatske flag football lige, ove godine u proširenom izdanju. Naime, kako su zbog svima nam dobro poznatih mjera zadnje dvije sezone bile limitirane samo na domaće predstavnike, ove godine nam se pridružuju i ekipe iz susjedstva. Tako ćete ove sezone moći gledati nadmetanja između: Split Sea Wolvesa, Zagreb Patriotsa, Osijek Cannonsa, Kočevje Wild Hogsa, Bjelovar Greenhornsa, Dubrovnik Sharksa i Sarajevo Spartansa. Obje „gostujuće“ ekipe su već svojevremeno sudjelovale u HFFL-u, tako da neće biti totalnih nepoznanica.

Više natjecatelja neminovno dovodi i do više turnira, a ove godine će se održati ukupno sedam – 5 divizijskih i 2 međudivizijska, tako da će publika imati više nego dovoljno prilika pogledati dobar football. Natjecanje počinje već sljedeći vikend, protegnut će se do sredine lipnja, a kompletni raspored će izgledati ovako:

  • Grupa sjever, domaćin Osijek 26.03.
  • Grupa jug, domaćin Split 27.03.
  • Grupa jug, domaćin Dubrovnik 09./10.04.
  • Grupa sjever, domaćin Zagreb 23./24.04.
  • Međudivizijski turnir, domaćin Bjelovar 07./08.05.
  • Međudivizijski turnir, domaćin Osijek 21./22.05.
  • Grupa sjever, domaćin Bjelovar 04./05.06.
  • Final four, domaćin prvoplasirana ekipa regularnog dijela 18./19.06.

Ono što je najzanimljivije za navijače iz Osijeka zasigurno je podatak da će već na otvaranju sezone moći iz prve ruke vidjeti kako izgledaju njihovi Cannonsi, jer je po prvi puta unazad dugo godina otvaranje sezone upravo u Gradu kraj Drave. Upitan za komentar oko organizacije turnira predsjednik Marin Ljubas je izjavio:

„U Osijeku se jako ponosimo kvalitetom organizacije domaćih turnira koji primaju pohvale svake godine. Tako ćemo i ove godine dati sve od sebe da podignemo sve na stepenicu više. Naš već dugogodišnji dom na Stadionu kraj Drave će biti mjesto za savršeni popodnevni provod za sve željne dobrog sporta i dobre zabave, te pozivam sve sugrađane i navijače da dođu u subotu, 26.03. točno u podne podržati naše dečke“

Kako je nažalost forma osječkog kluba u zadnje dvije godine varirala provjerili smo sa trenerom Matejom Milohnojom koji su planovi i očekivanja za nadolazeću sezonu:

„Istina je da smo rezultatski podbacili u zadnje dvije sezone HFFL-a, no uvjeti za rad su bili, u najbolju ruku, komplicirani, zbog svima nam poznate globalne situacije. Već krajem prošle godine smo pokazali osjetni napredak sa osvajanjem inauguralnog Hrvatskog Kupa u Zagrebu, te ćemo gledati da sve gradimo na tome. Vrijeme je da napravimo osjetni rezultatski iskorak, te samim time očekujem borbu za najviše pozicije.“

Nakon ovakvih izjava očigledno je letvica postavljena visoko te nas čeka uzbudljiva sezona, te nam ne preostaje ništa drugo nego pridružiti se pozivima na Stadion kraj Drave nadolazeće subote, 26.03.2022.

Sve detalje možete pronaći na Facebook Eventu kluba.

1,2,3 Osijek; 1,2,3 Cannons!!!