Prvo mjesto u poretku nakon polovice sezone

Cannonsi su 8. svibnja sudjelovali na prvom međudivizijskom turniru ove godine u Bjelovaru. Bila je to prilika da igraju protiv ekipa iz divizije jug, sa kojima se ove godine nisu susretali. Za Osječane je ovo bio kratak turnir jer su imali samo jednu utakmicu za odigrati, no ta je utakmica bila itekako važna, obzirom da se igralo protiv četverostrukih prvaka Hrvatske – Split Sea wolvesa.

Malo neobično za flag football gdje obično napad vodi glavnu riječ, u ovoj napetoj utakmici obrane su bile te koje su izbile u prvi plan. Prvo poluvrijeme je završilo sa 6-0 za Cannonse, s tim da je i taj jedan TD zabijen u posljednjim sekundama prije pauze. Drugo poluvrijeme je počelo žustrije, tako da su obje ekipe izmijenile TD-e u prva dva posjeda, nakon čega se utakmica ponovo pretvorila u dvoboj obrana. Otprilike pet minuta prije kraja utakmice postavljeno je konačnih 20-6 za Osijek. Sa ovom novom pobjedom i omjerom 4-1, Osijek nakon pet odigranih turnira drži prvo mjesto u ukupnom poretku HFFL-a. Po povratku iz Bjelovara treneri su imali ovo za reći:

„Prvo mjesto u poretku nakon otprilike polovice sezone će neke možda iznenaditi, obzirom na rezultate u prethodnim godinama, no mi smo na početku sezone postavili visoke ciljeve i nama ovo nije iznenađenje. Treba biti iskren i reći da je Splićanima nedostajao nekoliko standardnih igrača, te da su svejedno pružili sjajan otpor, no to ni po čemu ne umanjuje naš podvig – prva pobjeda protiv Splita u zadnjih pet godina. Ako dosadašnji rezultati nisu bili dovoljan pokazatelj, onda smo ovom utakmicom konačno potvrdili da se velike stvari očekuju u Osijeku, a od tog pritiska ne smijemo i nećemo bježati“ – izravan je bio Matej Milohnoja.

„Moramo imati kratko pamćenje, jer forma može biti izuzetno promjenjiva, ako joj dopustiš. Odmah krećemo s pripremama za idući turnir kako bismo nastavili niz dobrih rezultata. Idući turnir je poseban i po tome što je domaći, gdje se uvijek želimo pokazati u najboljem svjetlu, kako organizacijski, tako i natjecateljski. Nadam se da će gledatelji doći u velikom broju, jer će ovo ujedno biti i najveći ovosezonski turnir na kojem će sudjelovati svih sedam ekipa koje se ove sezone natječu u HFFL-u, tako da će gledatelji imati priliku gledati pregršt dobrog footballa.“ – dodao je Marin Ljubas, najavivši ujedno i domaći turnir koji će se održati u subotu, 21. svibnja.

S obzirom na sjajne rezultate koje Osječani ostvaruju ove godine, ovo je idealna prilika za sve navijače da na domaćem terenu pogledaju dvije utakmice Cannonsa, te ih isprate u završni sprint koji će odlučiti o prvaku, a možda i donijeti prvi pokal seniorskog državnog flag football prvenstva u Osijek.