Ispravljen lošiji dojam za trenutačno 4. poziciju

U subotu, 22.4. održan je drugi turnir HFFL-a za sezonu 2023. i možemo ustvrditi da nam je ponudio pregršt kvalitetnog footballa. Isto kao i u Bjelovaru tri tjedna ranije, sudjelovale su tri ekipe – Bjelovar Greenhorns, Zagreb Patriots i domaćini, Osijek Cannons. Topli sunčani vikend se ugurao između dva tmurna i kišna tjedna, što je rezultiralo mnoštvu publike, spremne da podrže Osječane, ali i nagrade svaki dobar potez.

Utakmica između Bjelovara i Osijeka je označila početak, kaubojski, točno u podne. Furiozno su počeli Osječani, povevši 13-0 već do osme minute, da bi do poluvremena Bjelovar smanjio na 19:13, odnosno jedan TD razlike, sa prednošću prvog napada nakon pauze. Domaćini su pak, tek u drugom poluvremenu ubacili u višu brzinu. Na trenutke podsjećajući na prošlogodišnju rekordnu obranu, uspjeli su ostaviti Bjelovar na 13 poena, koliko su i donijeli u nastavak, što je omogućilo napadu da mirno privede utakmicu kraju, postigavši 4 TD-a, svaki sa uspješnim konverzijama, za konačni rezultat 47:13.

Bjelovar je imao tek kratki predah, jer ih je već čekala utakmica protiv Zagreba. Da im je druga utakmica zaredom vidjelo sa nešto slabijim ulaskom u utakmicu koji su Zagrepčani objeručke prihvatili, te su već nakon 12 minuta ima 18:0. Kako je utakmica odmicala, razlika se smanjivala, te se na poluvrijeme odlazi sa 31:14. U drugom poluvremenu smo vidjeli još agresivniji pristup Bjelovara, koji u tom trenutku nisu imali ništa za izgubiti. Takav pristup im se isplatio, pogotovo u obrani, jer Zagreb prve poene nakon pauze zabija tek nakon 13 odigranih minuta, što je ujedno istopilo njihovu prednost, pa se u zadnje dvije minute ušlo sa vrlo tijesnih 38:33. Ipak, kombinacija svježine i sitnih grešaka je omogućila Zagrebu da obrani vodstvo i zaključi utakmicu pobjedom 44:33.

Treća i ujedno posljednja utakmica dana je bila ona između Osijeka i Zagreba, a pokazalo se da šećer dolazi na kraju, jer je bila i najzanimljivija. Iako Osijek dolazi ekspresno u vodstvo, već u prvoj minuti, Zagrepčani su vrlo brzo poravnali rezultat, pa čak i poveli 6:7. Cijelo prvo poluvrijeme je zapravo bila ravnopravna razmjena TD za TD, bez da se i jedna ekipa uspjela barem malo odvojiti. Na poluvrijeme se otišlo sa 20:20, potpuno izjednačeno, kao i stanje na terenu. Drugo poluvrijeme se nastavilo tamo gdje je prvo stalo, čim jedna ekipa povede, druga vraća stanje na početak. Utakmica se na kraju prelomila pri rezultatu 27:34 za Zagreb, kad Osječani nisu uspjeli realizirati svoj napad, te dvije minute pred kraj predaju loptu protivnicima. Zagrepčani iskusno utakmicu privode kraju ne dajući Osijeku natrag posjed, te čak i povećavaju prednost u zadnjim trenucima utakmice na konačnih 27:41.

Po završetku turnira, pitali smo glavne i odgovorne iz Osječkog tabora kako su vidjeli organizaciju turnira i polovični bodovni učinak.

„Organizacija je tekla poprilično glatko, ipak imamo dosta ovakvih turnira iza sebe. Ovo je prvi službeni turnir koji smo odigrali na glavnom terenu, što je podiglo cijelu priču na još viši nivo. Kombinacija terena koji ima tribine i izvrsnog vremena koje nas je savršeno poslužilo, smo imali prilike vidjeti jednu od najvećih posjećenosti na nekom našem turniru, čime smo posebno zadovoljni. Prošle smo godine imali priliku ugostiti dva turnira tokom sezone, što ove, zbog promjene formata, nije slučaj, željeli smo maksimalno iskoristiti priliku igranja pred našim navijačima.“ – zadovoljno je konstatirao predsjednik Marin Ljubas.

„Teško je biti u potpunosti zadovoljan ako znamo da smo jednu utakmicu izgubili, no bilo je tu puno pozitivnih stvari i mislim da smo pokazali napredak u odnosu na prethodni turnir. Također, treba uzeti u obzir, što ne koristim kao alibi, ali je činjenica, da su nam se dva startera za drugu utakmicu ozlijedila, od kojih jedan igra i obranu i napad. Zbog toga smo morali kombinirati pozicije, što je za rezultat imalo više igrača koji igraju dvosmjerno, a to se i vidi u rezultatu – što je više išlo prema kraju to je Zagreb bolje stajao na terenu. Sa pozitivne strane, ostvarili smo izuzetno važnu pobjedu protiv Bjelovara, koja će nam itekako puno značiti u ostatku sezone, dok je igra u toj utakmici pokazatelj kako želimo izgledati kad smo svi u potpunosti spremni.“ – nadodao je trener Matej Milohnoja.

Domaći turnir je iza nas, a ukoliko želite i dalje pratiti nastupe naših Cannonsa, to imate prilike putem Facebooka, Instagrama, Tik-Toka i web stranice.